ttar_cabbage_03_h_launchPre naše prieberčivé bábätko nie je jednoduché uvariť obed. Tu je recept na vynikajúcu kelovú omáčku, ktorá nepotrebuje pre prípravu mlieko a vydrží v chladničke i niekoľko dní.

Kelová omáčka

Očistené umyté kelové listy pokrájame, zalejeme vodou, ochutíme soľou alebo vegetou, trošku mletého kmínu a dáme variť. Keď začne vrieť, asi po 10 minútach pridáme očistené a nadrobno pokrájané zemiaky. Uvarí sa to za cca 20-25 min.

Keď sú kel a zemiaky mäkké, spravíme zápražku. Na troške oleja poprazíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme polohrubú múku a trochu sladkej mletej červenej papriky. Zalejeme studenou vodou a pridáme do kelu (najlepšie cez sito). Necháme to raz prevrieť.

kelovaomacka1

Čo nezje dieťatko, môže mamička. Pre dieťatko odporúčam rozmixovať a vytvoriť tak lahodnú krémovú omáčku.

kelovaomacka2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>