Naša malá Dora

Priznám sa, môj prvý dojem z kresleného seriálu Dora the Explorer nebol veľmi dobrý. Povrchne som to ohodnotila, zas nejaká hlúposť. Ale našej malej sa páčilo hnedovlasé usmievavé dievčatko s veľkými očkami a veselými pesničkami, tak sme to začali pozerať. A musela som si svoj názor o Dore poopraviť.

Na rozdiel od mnohých iných kreslených rozpráviek je Dora veľmi interaktívna. Dokáže vtiahnuť deti do deja, spolu s ňou zachraňujú tri prasiatka, vracajú Popoluške stratenú črievičku, tancujú tanec hadov v pyramíde.. Učí ich farby, tvary a počítať. A na konci to naozaj spolu dokázali a spievajú si pesničku spolu s ňou. Nebojím sa priznať, dnes som sama veľkým fanúšikom Dory.  Keďže tie plastové PVC bábiky ala China mamine nevoňajú, rozhodli sme sa, že na tretie narodeniny dostane naša malá Bibi aspoň certifikované puzzle a ušitý batôžtek ako má Dora. Otecko nakreslil, milá teta krajčírka ušila. Výber farieb nám trochu nevyšiel, pôvodne sme chceli fialovú von, ale bola to dosť tmavá fialová. A aj klobúčnicka stuha na popruhy bola iba biela alebo čierna, žiaľ v našom malom meste nemáte takú ponuku, ale batôžtek je aj tak vydarený a naše dievčatko ho všade nosí so sebou.

dora2

Untitled-3„Outfit“ máme z predar.sk

Tričko

Kraťasky

Majú tam dosť chutné oblečenie pre deti, také  „normálne“ pohodlné roláky a podobne. Tým „normálnym“ myslím, že ak kúpim ázijské tričko s dlhými rukávmi, tak to ledva navlečiem decku, lebo tie rukávy sú tak nepríjemne zúžené. V každom prípade je to čistá bavlna, rátajte, že sa to dosť zbehne po prvom vypraní, naša malá má teraz 3 a pol roka, tričko máme 110 a kraťasky 104 a sú tak akurát. A to tričko je pomerne z hrubej bavlny, lepšie na chladné letné dni či teplejšie jesenné na prvé dni do škôlky, ak chcete niečo tenšie vyberte nižšiu gramáž. Majú jedinú nevýhodu, tých 10 dní na dodanie si teda vyberú.

Aktualizácia 3.10.2013

No.. možno som im krivdila, naša ďalšia objednávka prišla takmer skôr ako som dokončila objednávku – tri dni po zaplatení.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.