Jablko trochu inak

Jabĺčko je tradične spájané so zdravím. Dokonca je to už dokázané i vedecky. eating-apples-extended-lifespan-test-animals-10-per-cent_183Vedci z čínskej univerzity v Hong Kongu našli prvý dôkaz, že konzumácia zdravej antioxidačnej dávky nachádzajúcej sa v jablku dokáže predĺžiť priemernú dĺžku života až o 10%. Nuž, naše dievčatko vedecké rozpravy nezaujímajú a nie je fanúšikom ovocia. A už vonkocom nie jabĺk.  Vďaka tomuto receptu si ho však celkom obľúbilo.

Jablková omáčka

Olúpať, postrúhať jablko, pokvapkať citrónovou šťavou (5-6 kvapiek), pridať 1 klinček, 1 ČL kryštáľového cukru (podľa chuti), zaliať vodou a dať variť. Klinček vybrať a potom zahustiť.

Na zahustenie 1 PL MAIZENY (môže byť aj GUSTIN alebo Zlatý klas), 1 dl vody a spolu prevariť.

Dochutiť škoricovým cukrom.

Podávať najviac 3 dni.

Pred podaním odporúčam zamiešať 1 PL jablkovej omáčky s polovičkou rozmačkaného banánu a trochou amarantu (bezlepková obilnina bohatá na vitamíny, minerály a bielkoviny). Možno kombinovať aj s iným ovocím, ktoré dieťatko obľubuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.